TEVÉKENYSÉGEINK
TEVÉKENYSÉGEINK

Mi a napkollektor és hogyan működik?

A vákumcsöves napkollektorok valójában párhuzamosan egymás mellé helyezett üvegcsövekből állnak. A tisztán üveg csövek két koncentrikus üveg csőből tevődnek össze, amelyek egyik végükön össze vannak forrasztva. A belső cső külső felülete elnyelő réteggel kezelt, amely nem sugározza vissza a befogadott hőt. A levegőt a két cső közül kiszívják, ezáltal ott kiválóan szigetelő vákuum keletkezik, amely mind a konduktív, mind a konvektív hőveszteséget kiküszöböli. Ezek a kollektor csövek kiválóan teljesítenek felhős vagy hideg napokon is. Mivel a cső tisztán üvegből készül, ezért a rossz szigetelés miatti vákuum-vesztés kizárt. A napból nyert hőenergia számos célra használható. A napenergia felhasználható épületek passzív fűtésére bizonyos építőanyagok és megfelelő építészeti eszközök segítségével már akár versenyképes alternatívát nyújthatnak a hagyományos - elektromos, gázfűtéses - megoldások helyett.

 

 

A rendszer alkalmazható:


-használati melegvíz készítésére,
-fűtés, illetve fűtés rásegítésére,
-medence fűtésére.
 

A napkollektorok működése a következő:


1. A vákuumcsövek összegyűjtik a nap sugarait és azt hővé alakítják.
2. A fűtéscsövek összegyűjtik ezt a hőt és és átadják a fejegységnek.
3. A fejegységen keresztül áramoltatott víz átveszi ezt a meleget és a hőcserélő után melegvizet állít elő vagy fűtésrásegítésre és medencefűtésre használható.
 

 

 

Mikor aktuális szellőzéstechnika kiépítése?

A ventilátoros szellőztetéssel kezünkben tarthatjuk, hogy mikor és mennyit szellőztetünk, mindezt különösebb odafigyelés nélkül, energiatakarékosan, biztonságosan.

 

A szellőztetés hiányának korai jelei lehetnek:

- a tapéta elválása a faltól

- a festék felhólyagosodik, lepattogzik

- penészfoltok megjelenése a falon.

 

Később állandóvá válhat az elhasznált a levegő, rossz szag a lakásban, rossz hőelosztás, káros anyagok felszaporodása - főként dohányzás esetén -, gombásodás, száraz - poros levegő, a hőveszteség miatt esetleges fűtési költségek nővekedése. A fűtőkészülékek alacsonyabb hatékonysággal működhetnek, melynek következménye magasabb tüzelőanyag fogyasztás, valamint egyes gépeknél szénmonoxid keletkezésével járhat együtt. A nem megfelelő huzat következményeként a füst visszaáramlik a lakótérbe vagy az égés során teljesen elhasználódik az oxigén.

 

 

Miért előnyosebb egy kovácsoltvas kerítés?

A kovácsoltvas kerítés lakhelyünk dísze. A megvalósítás terén nagy szabadságot ad, a piacon kapható kiegészítő elemekkel együtt pedig esztétikus kerítések, korlátok készíthetők. Kivitelezése drágább, ám ritkán igényel karbantartást és lényegesen időtállóbb, mint más anyagból gyártott társai.

 

Vas és Társa Szerelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Cím: 2000 Szentendre, Hegybíró u. 13. Tel: +36 20 / 934 - 9216

Szerkezeti lakatos munkák
|
Épületgépészet
|
Solar rendszerek
|
Elérhetőségek
|
Gy.I.K.
|